karbon-grijanja
Jednostavna fizika
«»

Jednostavna fizika

Premaz slijedi isti princip kao i prostirke od karbonskih vlakana. Otpor ovisi o debljini sloja. Protok struje ovisi o otporu i primijenjenom naponu. Površinska temperatura ovisi o strujnom protoku, a toplina u prostoru o uklopnom vremenu grijanja s navedenim strujnim protokom.

Tako se snaga grijanja izračunava jednostavnim množenjem strujnog protoka i napona. Snaga grijanja pomnožena s uklopnim vremenom zatim daje energiju, koja je ekvivalent topline u istoj mjernoj jedinici.

Za opskrbljivanje grijanja sa strujom koriste se transformatori. Ovi transformatori se koriste da bi se mrežni napon snizio na radni napon. Niski radni napon pak omogućuje da se kroz grijne premaze i prostirke zabiju čavli ili izostave čitavi dijelovi za grijanje (npr. oko zidnih utičnica), a da grijanje i dalje normalno funkcionira.

Kombinacija proizvoda je posebno korisna kod primjene na betonskim površinama. Kod normalnih zidova od opeke ili drva dovoljno je grijanje bez izolacije.

Proizvod ima gotovo neograničen vijek trajanja i ne zahtijeva nikakvo održavanje. S druge strane štedi jako puno energije.

 

 

Karbon Grijanja j.d.o.o.

Jug II 10
HR-40323 Prelog
Tel. +385 ((0)99 68 215 40
Fax. +385 (0)40 646 713
Email: prodaja@karbon-grijanja.hr

 

© 2021
Fenster schließen
Jednostavna fizika