karbon-grijanja
Koji sustav grijanja odabrati?
«»

Koji sustav grijanja odabrati?

Odabir sustava grijanja je životno pitanje. Ponekad čak i pitanje opstanka.

Odaberite sustav koji uništava plijesan, koji je cjenovno pristupačan i može raditi s novim tehnologijama, s ekološki-zelenom električnom energijom iz obnovljivih izvora.

Možemo Vam navesti nekoliko pravila:

1.) U našem modernom svijetu ne postavljaju se više sustavi na bazi vodonosnog grijanja. Nikome ne treba šteta od curenja vode za grijanje i nikome ne trebaju cijevi na svim zidovima kuće. Osim toga, ne trebate više radijatore ili druge uređaje koji optički narušavaju prostor za boravak.

2.) Ni u kom slučaju ne koristite sustav s konvekcijom, jer ćete jednostavno grijati dvorište umjesto kuće i time bacati novce i energiju kroz prozor.

3.) Ako možete ikako izbjeći, ne upotrebljavajte ventilacijske sustave. Kod njih ćete se suočiti s mikrobima, zagađenjem bukom i drugim problemima pri povratu topline.

4.) Također molimo, ne koristite sustave kao što su peći na drva, pelete ili lož ulje, koja sagorijevaju fosilne i organske tvari. Možemo ih stvarno upotrijebiti na puno bolji način. Nemojte zapasti u pogrešno vjerovanje da peleti nastaju od otpadnog drva.

5.) Ako koristite sustav s infracrvenim grijanjem, nastojte da to uvijek bude niskotemperaturni i niskonaponski sustav kako bi dodatno smanjili troškove.

6.) Koristite grijne premaze ili ožbukane prostirke kako bi se optimizirala raspodjela topline.

7.) Koristite, u pogledu zujanja, optimizirane i potpuno bešumne transformatore.

8.) I možda najvažniji savjet: bombardirajte svog instalatera grijanja s pitanjima i vjerujte samo svojoj vlastitoj prosudbi nakon što prikupite i usporedite sve podatke.

9.) Iskoristite naše besplatno savjetovanje i besplatni izračun toplinske učinkovitosti.

 

Besplatan izračun toplinske učinkovitosti

Najvažnija je usporedba. Zato nas uspoređujte. Naravno, najbolji način je da posjetite jedan od referentnih objekata i osjetite toplinu. Ali želimo Vas uvjeriti i s brojevima. Nakon što nam pošaljete tlocrt objekta dobit ćete detaljan izračun toplinske učinkovitosti u kojem će biti istaknuto koliko će koštati novo grijanje te najvažnije, koliko će trošiti. Naša ekspertiza leži upravo u ovom izračunu. I molimo Vas, vjerujte nam, uvijek se isplati razgovor s našim stručnjacima jer su uštede vrlo velike ako se detaljno posavjetujete. Slobodno razgovarajte i s našim klijentima i pitajte ih za njihova iskustva. U svakom slučaju, molimo Vas da odmah pošaljete zahtjev za izračun toplinske učinkovitosti.

Konvekcijsko grijanje

Staromodni instalateri grijanja i dalje ugrađuje sustave koji su stari stoljećima. Pri tome se ti poduzetnici diče tradicijskim vrijednostima i beskrajno dugim iskustvom koje su stekli ugradnjom uvijek istih grijanja. Nažalost, na ovom tržištu u potpunosti nedostaje inovacija. Naravno, mi razumijemo želju za očuvanjem radnih mjesta, no to ne znači da moramo biti protiv promjena i pokazivati potpunu ignoranciju. Naravno, mnoge tvrtke žive od održavanja, zamjene plamenika, nabave lož ulja, osiguravanja sustava grijanja, školovanja instalatera, zamjene radijatora, cijevi, podnog grijanja, termostata i mnogih drugih stvari koje danas više nisu potrebne. Mi razumijemo tu želju industrije, ali moramo nažalost reći: Konvekcijsko grijanje, svejedno koje izvedbe, pripada prošlosti!!!

Prednosti u nedogled

Kada govorimo o prednostima grijnog premaza uvijek se zanesemo. Nemojte nam zamjeriti. To je čisto oduševljenje našim radom i našim proizvodima. Saznajte samo nekoliko argumenata: 1.) nema vi&scar … više

Prostirka ili premaz?

Odluka se donosi posebno za svaki objekt. Oba sustava imaju svoju opravdanost. U svakom slučaju poslušajte naš savjet. Ugrađivati optimalne sustave grijanja znači uključivanje dugogodišnjih iskus … više
 

Karbon Grijanja j.d.o.o.

Jug II 10
HR-40323 Prelog
Tel. +385 ((0)99 68 215 40
Fax. +385 (0)40 646 713
Email: prodaja@karbon-grijanja.hr

 

© 2018
Fenster schließen
Koji sustav grijanja odabrati?