karbon-grijanja
Grijanje na struju
«»

Grijanje na struju

Grijanje s električnom energijom dugo vremena je bilo na lošem glasu jer su stari električni uljni radijatori, klima uređaji, termoakumulacijske peći i grijalice sa spiralom trošile nevjerojatne količine energije.

Pri tome su svi ti sustavi imali jednu zajedničku stvar: električnu energiju su koristili za zagrijavanje medija, kao što su ulje, voda ili kamen, a zatim tu energiju u obliku konvekcijskog zagrijavanja opet ispuštali u prostor.

Pri tome imamo dva velika podrazreda gubitaka. Prvi je skladištenje viška energije, koja kad se jednom pretvori u toplinu, više se nikad ne može pretvoriti nazad u električnu energiju. Drugi je isporuka topline u obliku konvekcijske topline u zrak. Ista neefikasnost je počinjena vodonosnim grijanjem.

Velika razlika kod grijanja pomoću infracrvenog, niskotemperaturnog zračenja je da taj grijač pretvara električnu energiju izravno u toplinu na Vašem tijelu. Nema više spomenuta dva velika podrazreda gubitaka. Energija zračenja prolazi bez gubitaka zrak i zagrijava Vaše tijelo i najhladnije dijelove prostora.

Potrošnja energije ne samo da je izuzetno niska u odnosu na stare sustave električnog grijanja, nego ovaj tip grijanja na bazi prostirki i grijnih premaza sa svojom ekstremnom energetskom učinkovitošću zamjenjuje i sve ostale vrste grijanja.

 

Ekološki zelena struja

Struja se mora, naravno, proizvesti prije nego što se koristi. Najbolji način je jednostavno da to sami učinite s vjetrom ili solarnom energijom. Međutim, ponekad se struja mora dokupiti iz utičnice. Ovdje bi … više
 

Karbon Grijanja j.d.o.o.

Jug II 10
HR-40323 Prelog
Tel. +385 ((0)99 68 215 40
Fax. +385 (0)40 646 713
Email: prodaja@karbon-grijanja.hr

 

© 2018
Fenster schließen
Grijanje na struju