karbon-grijanja
Grijanje na struju
«»

Grijanje na struju

Grijanje s električnom energijom dugo vremena je bilo na lošem glasu jer su stari električni uljni radijatori, klima uređaji, termoakumulacijske peći i grijalice sa spiralom trošile nevjerojatne količine energije.

Pri tome su svi ti sustavi imali jednu zajedničku stvar: električnu energiju su koristili za zagrijavanje medija, kao što su ulje, voda ili kamen, a zatim tu energiju u obliku konvekcijskog zagrijavanja opet ispuštali u prostor.

Pri tome imamo dva velika podrazreda gubitaka. Prvi je skladištenje viška energije, koja kad se jednom pretvori u toplinu, više se nikad ne može pretvoriti nazad u električnu energiju. Drugi je isporuka topline u obliku konvekcijske topline u zrak. Ista neefikasnost je počinjena vodonosnim grijanjem.

Velika razlika kod grijanja pomoću infracrvenog, niskotemperaturnog zračenja je da taj grijač pretvara električnu energiju izravno u toplinu na Vašem tijelu. Nema više spomenuta dva velika podrazreda gubitaka. Energija zračenja prolazi bez gubitaka zrak i zagrijava Vaše tijelo i najhladnije dijelove prostora.

Potrošnja energije ne samo da je izuzetno niska u odnosu na stare sustave električnog grijanja, nego ovaj tip grijanja na bazi prostirki i grijnih premaza sa svojom ekstremnom energetskom učinkovitošću zamjenjuje i sve ostale vrste grijanja.

 

Ekološki zelena struja

Struja se mora, naravno, proizvesti prije nego što se koristi. Najbolji način je jednostavno da to sami učinite s vjetrom ili solarnom energijom.

Međutim, ponekad se struja mora dokupiti iz utičnice. Ovdje bismo željeli smanjiti brige u Vašem životu. Račun za struju će porasti samo minimalno, dok će račun za dosadašnje grijanje sasvim nestati. Tako ćete uštedjeti novac.

Također, važno je znati da elektrana radi s većom učinkovitošću nego što biste Vi to mogli učiniti kod kuće. Jer dokle god postoji sagorijevanje fosilnih goriva kako bi se proizvela električna energija, elektrana to uvijek može puno bolje. Iz tog razloga u današnje vrijeme je mnogostruko ekološki prihvatljivije grijati se na struju.

I onda, čim se energetska preobrazba u potpunosti ostvari, živjet ćemo u zdravom svijetu iz snova kojem se svi nadamo, u kojem grijanje jednostavno više neće opterećivati okoliš.

Kako bi se to postiglo, svako kućanstvo već mora imati grijanje niskotemperaturnim zračenjem. Pridružite nam se. Najbolje odmah sada!

 

Karbon Grijanja j.d.o.o.

Jug II 10
HR-40323 Prelog
Tel. +385 ((0)99 68 215 40
Fax. +385 (0)40 646 713
Email: prodaja@karbon-grijanja.hr

 

© 2021
Fenster schließen
Grijanje na struju